КУМАНОВО Кumanova 500ГОДИНИ vjet ... 2019/10/11  · 09 ноември 2019...

Click here to load reader

Post on 19-Jan-2021

1 views

Category:

Documents

0 download

Embed Size (px)

TRANSCRIPT

 • КУМАНОВО КUMANOVA

  ГОДИНИ VJET 1519-2019500

  �������� ��������

  Kumanova e Lire

  ������ Vjet

  75 ..

 • ПРОГРАМА за одбележување на „11-ти Ноември“-

  Ден на ослободување на Куманово 500 години Куманово

  „Нoемвриски денови – 2019“

  01 ноември 2019 година -XIII Меѓународна изложба на уметничка фотографија Фото Салон „Куманово 2019“ Фото кино клуб „Козјак“ - Куманово, Уметничка галерија - Куманово, 19:30 час

  02 ноември 2019 година -Пензионерите за својот град Здружение на пензионери-Куманово, НУЦК “Трајко Прокопиев” - Куманово, 19:00 час

  04 ноември 2019 година -Квиз„Колку го познаваш својот град“ Општина Куманово, НУЦК “Трајко Прокопиев” - Куманово, 12:00 час

  -Вечер со боја на вино ДНК „Парадигма“-Куманово, Занаетчиски дом, 19:00 час

  05 ноември 2019 година -Ликовна изложба на портрети на Градоначалници на Куманово и средба со успешни и истакнати личности од Куманово Фондација за култура и спорт „Куманово“ – Куманово, Занаетчиски дом, 12:00 час

  06 ноември 2019 година

  07 ноември 2019 година

  08 ноември 2019 година

  -Сплет (музичко-ритмичка програма) Ј.У. Детска градинка „Ангел Шајче“, Спортска сала-Куманово,12:00 час

  -Промоција на Монографија на Аероклуб „Куманово“ Аероклуб „Куманово“, Занаетчиски дом,18:30 час

  -Вечер посветена на музиката на Трајко Прокопиев НУЦК “Трајко Прокопиев” - Куманово, НУЦК “Трајко Прокопиев” - Куманово, 20:00 час

  -Рома Фешн“ и Фестивал на ромскиот фолклор ,,Јекипе – Единство 2019” АНРИП „Рушит Шакир“ - Куманово, НУЦК “Трајко Прокопиев” - Куманово, 18:00 час

  -Традиционален турнир во ФУТСАЛ за пехар на Градоначалник ОСУСК и ОССК, СОУ „Перо Наков“ Куманово (училишна сала), 16:30 час

  -Фолклорен концерт по повод „Ден на градот“ КУД „Бајрам Шабани“-Куманово, НУЦК “Трајко Прокопиев” - Куманово, 18:00 час

 • 09 ноември 2019 година

  10 ноември 2019 година

  11 ноември 2019 година

  15 ноември 2019 година

  -Музички концерт Фондација за култура и спорт „Куманово“ - Куманово, Градски плоштад – Куманово, 20:30 час

  -Меѓународен турнир во пинг-понг „Пинг Понг“ клуб Куманово и ОССК, СОУ „ Гоце Делчев“ Куманово (училишна сала), 10:00 час

  -Ликовна изложба ,,Карпино - 2019“ Мултимедијален центар ,,Карпино,, - Куманово, НУЦК “Трајко Прокопиев” - Куманово, 19:30 час

  -Музички концерт Фондација за култура и спорт „Куманово“ Куманово, 20:30 час

  -КУП во спортско риболовство ЗСРРК „Пчиња“ и ОССК, село Пчиња (река Пчиња), 08:00 час

  -Рапид турнир (ШАХ) Градски Шаховски клуб „Куманово 1“ и ОССК Ресторан „РИМ-ПАРИЗ“ Куманово, 12:00 час

  - -Атлетска улична ноќна трка Атлетски клуб „Куманово“, Атлетска Федерација на С.Македонија и ОССК Градски плоштад – Куманово, 18:30 час

  -Ликовна изложба на Кумановски ликовни уметници НУ „Народен музеј“ - Куманово Уметничка галерија – Куманово, 19:30 час

  -МЕГА КОНЦЕРТ Фондација за култура и спорт „Куманово“ - Куманово Градски плоштад – Куманово, 20:30 час

  -Полагање цвеќе на Спомен „Костурница“ со пригодна програма Сектор за подршка на Градоначалникот и Советот на Општината Спомен „Kостурница“ – Куманово, 11:00 час

  -Свечена седница на Совет на Општина Куманово Сектор за подршка на Градоначалникот и Советот на Општината НУЦК “Трајко Прокопиев” - Куманово, 12:00 час

  -Модна ревија (обувки и облека) Здружение на чевлари и Фондација за култура и спорт „Куманово“ – Куманово Занаетчиски дом, 19:00 час

  -Промоција на документарен филм Фото кино клуб „Козјак“ - Куманово НУЦК “Трајко Прокопиев” - Куманово, 19:30 час

 • 16 ноември 2019 година

  17 ноември 2019 година

  22 ноември 2019 година

  28 ноември 2019 година

  29 ноември 2019 година

  -Фолклорен концерт по повод „Ден на градот“ КУД „Бајрам Шабани“-Куманово, НУЦК “Трајко Прокопиев” - Куманово, 18:00 час

  -Литературно поетска вечер ,,Подкозјачки литературни средби 2019“ во Куманово Здружение “Јустиција” – Куманово, Занаетчиски дом, 19:00 час

  -Семинар во боречка вештина Аикидо Аикидо клуб „АГАТСУ“ Куманово и ОССК СОУ „Перо Наков“ Куманово (училишна сала) 11:00 час

  -Ликовна изложба „Арт меморија„ НУ „Народен музеј“ - Куманово Уметничка галерија – Куманово,19:00 час

  -Промоција на документарен филм за Драгомир Шојиќ Фондација за култура и спорт „Куманово“ – Куманово Занаетчиски дом, 19:00 час

  -Гитаријада-2019 Фондација за култура и спорт „Куманово“ – Куманово Занаетчиски дом, 19:00 час

 • 01 nëntor 2019 XIII Ekspozitë ndërkombëtare e fotografive artistike – Foto Sallon “Kumanova 2019” Foto Kino Klub “Kozjak” – Kumanovë Galeria Artistike – Kumanovë, 19:30

  02 nëntor 2019 Pensionistët për qytetin e tyre Shoqata e Pensionistëve – Kumanovë INKQ “Trajko Prokopiev”– Kumanovë, 19:00

  04 nëntor 2019 Kuizi “Sa e njohim qytetin tonë”? Komuna e Kumanovës INKQ “Trajko Prokopiev” - Kumanovë, 12:00

  Mbrëmje me ngjyrën e venës DNK “Paradigma – Kumanovë, Shtëpia e Zejtarëve, 19:00

  05 nëntor 2019 Ekspozita e pikturave të portreteve të kryetarëve të Komunës së Kumanovës dhe takime me persona të suksesshëm dhe të dalluar nga Kumanova Fondacioni për Kulturë dhe Sport “Kumanova” – Kumanovë Shtëpia e Zejtarëve, 12:00

  06 nëntor 2019

  07 nëntor 2019

  08 nëntor 2019

  “Slet” (program muzikor – ritmik) IPK Kopshti i Fëmijëve “Angell Shajçe” Salla e Sportit – Kumanovë, 12:00

  Promovimi i monografisë së Aeroklubit “Kumanova” Aeroklubi “Kumanova”, Shtëpia e Zejtarëve, 18:30

  Mbrëmje kushtuar muzikës së Trajko Prokopievit INKQ “Trajko Prokopiev”- Kumanovë INKQ “Trajko Prokopiev”- Kumanovë, 20:00

  “Roma Feshën” dhe Festivali i Folklorit Rom “Jekipe – Bashkimi 2019” ANRIP “Rushit Shakir” – Kumanovë INKQ “Trajko Prokopiev”– Kumanovë, 18:00

  Turnir tradicional në futsall për Kupën e Kryetarit të Komunës LKSSHK dhe LKSK SHMK “Pero Nakov” – Kumanovë (Salla e shkollës), 16:30

  -Промоција на документарен филм Фото кино клуб „Козјак“ - Куманово НУЦК “Трајко Прокопиев” - Куманово, 19:30 час

  PROGRAM për shënimin e “11 Nëntorit”- Ditës së Çlirimit të Kumanovës