nasrettin hoca’yı kim görmü? · hoca: ya üstünde ben olsaydım! demi. 1. nasrettin hoca...

of 14 /14
1

Author: others

Post on 30-Jan-2020

7 views

Category:

Documents


0 download

Embed Size (px)

TRANSCRIPT

  • 1

  • 2

    Nasrettin Hoca

    Bir gün Nasrettin Hoca eşeğini kaybetmiş. Allah’a şükrederek eşeği arıyormuş. Onu gören komşusu ne yapıyorsun diye sormuş. Hoca: Eşeğimi arıyorum, demiş. Adam: Peki neden Allaha şükredip duruyorsun? Hoca: Ya üstünde ben olsaydım! demiş.

    1. Nasrettin Hoca neyini kaybetmiş? A. Parasını B. Eşeğini

    C. Kazanını

    2. Nasrettin Hoca, neye şükrediyor_ muş?

    A. Eşeği kaybolduğuna,

    B. Eşeğini bulduğuna,

    C. Eşeğinin üstünde olmadığına,

    3. Nasrettin Hoca’yı kim görmüş?

    A. Komşusu B. Hanımı

    C. Arkadaşı

    4. Aşağıdaki kelimelerden hangisine

    “ lik “ eki getirilirse bir meslek adı oluşur?

    A. B.

    C.

    5. Yukarıdaki kelimelerin alfabetik sıralaması hangi seçenekte doğru verilmişitir? A. bal - balta - balon - balık B. balta - balon - bal - balık C. bal - balık - balon – balta

    öğretmen güneş

    kitap

    1, 2 ve 3. Soruları aşağıdaki metne göre cevaplayınız.

    bal –balta-balık-balon

  • 3

    6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “ hızlı “ sözcüğünün karşıt anlamlısı kullanılmıştır? A. Biraz çabuk olur musun? B. Hızlı hızlı oradan uzaklaştı. C. Annem yavaşça kapıyı kapattı.

    7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “ yol “ kelimesi farklı bir anlamda kullanılmıştır? A. Yolcular yol kenarında bekliyorlar. B. Mahallemizin yolu çok bozuk. C. Dedem bahçedeki otları yoldu.

    8. “ Misafir “ kelimesinin eş anlamlısı hangi seçenekte kullanılmıştır? A. Dostlarımız uzak yerden geldiler. B. Dün akşam konuklarımız vardı. C. Yeni konutumuzda bahçe de var.

    9. Göktürk’ün söylediği cümledeki altı çizili kelimeler sırasıyla hangi soruların cevabıdır? A. nereden – ne zaman - kim

    B. kim - nereden - ne zaman

    C. kim - ne zaman – nereden

    10. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilemez?

    A. veya B. fakat C. Ama

    “Pencereden dışarı baktı …..…… kimseyi göremedi.”

    Dayım, Ankara’dan dün geldi.

    Göktürk

  • 4

    11. Yukarıda verilen kelimelerden kaç tanesinin yazımı yanlıştır?

    A. B. C.

    12. Şiirin ana duygusu aşağıdaki_ lerden hangisidir?

    A. Vatan sevgisi B. Millet sevgisi C. Bayrak sevgisi

    13. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde noktanın kullanımında yanlışlık yapılmıştır.?

    A. Merve 3. sınıfa geçmiş. B. 13. 15’te burada olmamızı istedi.

    C. 24. Kasım. 2016 ‘da doğmuş.

    14. Aşağıdaki cümlelerin hangisinin sonuna yanlış noktalama işareti konulmuştur? A. Tahtayı sen mi karaladın? B. Bu parayı kim verdi? C. Şirin mi şirin bir kedimiz var?

    15. Aşağıdaki verilen kelime çiftlerinden hangisi anlam ilişkisine göre diğerlerinden farklıdır?

    A.

    B.

    C.

    TÜRKÇE TESTİ BİTTİ .

    MATEMATİK TESTİNE GEÇİNİZ.

    hekim doktor

    rüzgar yel

    ağır hafif

    sıpor

    tiren

    herkez

    meyva şöför

    çorap

    6 4 5

    Yücelerden yücesin Benim şanlı bayrağım, Sen tam iki hecesin Benim nazlı bayrağım.

  • 5

    Göktürk Selin

    Elif

    1. Yukarıdaki öğrencilerimiz isimlerinin ilk harflerini yazdılar. Hangisi matematik dersinde noktayı isimlendirirken yanlışlık yapmıştır?

    A. Göktürk B. Selin C. Elif

    2.

    A. Tangram, düzleme örnektir. B. Tangramın parçaları düzlemsel şekile örnektir? C. Yukarıdaki tangramda 9 farklı renkte düzlemsel şekil vardır.

    3. Üçgen prizma, silindir ve dairenin yüz sayıları toplamı aşağıdakilerden hangisidir? A. 9 B. 8 C. 7

    4. 7 birlik, 9 yüzlükten oluşan sayı kaçtır?

    A. B.

    C.

    5.

    Zeren’ in biriktirdiği para miktarının romen rakamlarıyla yazılışı aşağıdakilerden hangisidir?

    A. XIV B. XV C. XVI

    G

    Yandaki tangrama göre

    aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

    S

    e

    97 907

    970

    Kumbaramda

    on dört

    lira birikti.

    Zeren

  • 6

    6. Aşağıdakilerden hangisi kare priz_ manın açınımı değildir?

    A.

    B.

    C.

    7.

    Yukarıdaki öğrencilerin numarala_ rından kaç tanesi çift sayıdır?

    A. 4 B.3 C.2

    8. Aşağıdaki düzlemsel bölgelerden hangisi üçgen prizmanın yüzey açınımında bulunmaz?

    A. B.

    C .

    9.

    Yukarıdaki verilen rakamları birer kez kullanarak yazılabilecek üç basamaklı en küçük sayı kaçtır?

    A. 034 B. 304 C. 345

    10. Aşağıdaki hangi doğrular uzatıl_ dığında sonsuza dek kesişmezler?

    A. B.

    C.

    78 127 536 450

    5 _ 0 _ 3 _ 4

  • 7

    11.

    Yukarıdaki örüntünün kuralı nedir?

    A. 1’er artmış , 3 ‘er artmış B. 3 ‘er artmış , 1 ‘er artmış C. 3’er artmış , 2 ‘şer artmış

    12. Sınıfımızdaki öğrencilerimizin 9 tanesi krımızı rengi , 16 tanesi yeşil rengi ve 13 tanesi mavi rengi sevmektedir. Bu renklerin sayılarını gösteren çetele tablosu hangisidir?

    Renkler Seven Kişi Sayısı Kırmızı Yeşil Mavi

    Renkler Seven Kişi Sayısı Kırmızı Yeşil Mavi

    Renkler Seven Kişi Sayısı Kırmızı Yeşil Mavi

    13. a. b. c. d.

    Yukarıdaki verilen sayıları büyükten küçüğe doğru sıraladığımızda hangisi 3. sırada yer alır?

    A. a B. b C. c Nesne grafiği : Sevilen meyveler

    14.

    *Her meyve 3 meyveyi göstermektedir.

    Bu verilenlere göre en çok ve en az sevilen meyvelerin toplamı kaç kişidir?

    A. 8 B. 24 C.27

    15. 678 689 karşılaştırma_

    sında yerine aşağıdaki sembollerden hangisi konulmalıdır?

    A. B. C.

    5-8-9-12-13-16-17 678 686 687 680

    B.

    C.

    A.

  • 8

    1. Pisagor Macellan

    Biruni

    Yukarıdaki bilim insanlarından kaç tanesi Dünya’mızın şeklinin küreye benzediğini savunmuştur?

    A. B.

    C.

    2.

    Bunun sebebi aşağıdakilerden hangisidir?

    A. Dünyanın yüzeyinin çok büyük olması,

    B. Dünya’nın düz olması, C. Dünya’mızın kare olması,

    3. I. Dünya’mızın şekli tepsiye benzer.

    II. Dünya’mız alttan ve üstten basık, yanlarından şişkindir.

    III. Dünya’mız küre şeklindedir.

    Yukarıda Dünya’mız ile ilgili olarak verilen bilgilerden hangisi ya da hangileri doğrudur?

    A. I - II B. II - III C. I - III

    4. Dünya’ nın katmanlarının dıştan içe doğru sıralanışı hangi seçenekte doğru verilmiştir?

    A. Hava katmanı - su katmanı - kara katmanı - çekirdek - manto

    B. Hava katmanı - kara katmanı - su katmanı - manto - çekirdek

    C. Hava katmanı - su katmanı - kara katmanı - manto - çekirdek

    5. Aşağıdaki katmanlardan hangisinde canlılar yaşayamaz?

    A.

    B.

    C.

    Kara katmanı

    Manto

    Su katmanı

    Çevremize baktığımızda Dünya’mızı

    düz gibi görürüz.

  • 9

    6.

    Yukarıdaki görsele göre çocuk, Dünya’mızın hangi katmanlarıyla temas halindedir?

    A. Kara katmanı - Su katmanı B. Su katmanı – Hava katmanı C. Hava katmanı – Kara katmanı

    7. Aşağıdaki katmanlardan hangisi görülebilir ve hissedilebilir katmanlardan biri değildir?

    A.

    B.

    C.

    8. Aşağıdaki duyularımızdan hangileri birlikte çalışır?

    A.

    B.

    C.

    9. Dünya’mızı yapı olarak yumurtaya benzetirsek sarısını hangi katmana benzetebiliriz?

    A. Yer kabuğu B. Çekirdek katmanı C. Manto katmanı

    10. Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A. Bütün vücudumuzu saran duyu organımız deridir. B. Çevremizdeki bütün uyarıları duyu organlarımız sayesinde anlayabiliriz. C. Vücudumuzun dengesini sağlayan duyu organımız kulaktır.

    işitme koklama

    görme dokunma

    tat alma koklama

    Su katmanı

    Kara katmanı

    Çekirdek

  • 10

    11. Yukarıdaki bilgilerin ışığında duyu organlarımız ile görevlerinin eşleştirilmesi sonucunda nasıl bir şekil oluşur?

    A. B.

    12. I. Kulağımızı sivri cismlerle karış_ karıştrmamalıyız.

    III. Burun kıllarımızı koparmamalıyız.

    II. Çok sıcak ya da çok soğuk içe_ … cekler tüketmemeliyiz.

    IV. Tadını bilmediğimiz yiyeceklerin . . tadına bakabiliriz.

    Duyu organlarımızın sağlığı ile ilgili verilen bilgilerden kaç tanesi doğrudur?

    A. 4 B. 3 C. 2

    13.Aşağıdakilerden hangisi dilin görevlerinden biri değildir?

    A. Besinlerin çiğnenmesine yardımcı olur.

    B. Konuşmamıza yardımcı olur.

    C. Solunuma yardımcı olur.

    I. Vücudumuzu dış etkenlerden ko_ rur.

    II. Vücudumuzun ısısını dengeler. III. Vücudumuzun dengesini sağlar. IV. Terleme yoluyla vücuttaki zararlı maddeleri dışarı atar.

    14 .Yukarıda deri ile ilgili verilen bilgilerden kaç tanesi doğrudur?

    A. 4 B. 3 C. 2

    Esnek yapıdadır. Başımızın iki yanında bulunur. Vücudumuzun dengede durmasını

    sağlar. Soluduğumuz havayı temizler. 15.Yukarıdaki özellikleri verilen duyu organımız aşağıdakilerden hangisidir?

    A.Kulak B. Burun C. Göz

    FEN BİLİMLERİ TESTİ BİTTİ .

    HAYAT BİLGİSİ TESTİNE GEÇİNİZ.

    işitme dil

    görme göz

    tat alma kulak

  • 11

    1.

    Bilal ‘in konuşmasında boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi yazılabilir? A. İhtiyaç listesine B. Ders programına C. Telefon rehberine

    2. Okul meclis başkanlığı seçiminde en çok oyu alarak seçimi kazanan Göktürk, arkadaşlarına konuşma yapacaktır öncelikle ne söylemelidir?

    Elif, konuşmaya nasıl başlamalıdır?

    A.

    B.

    C.

    3.

    Aynı mahallede oturan Göktürk futbol oynamaktan , Zeynep resim yapmaktan ,Eliz ise şarkı söylemekten hoşlanmaktadır.

    Buna göre bu üç arkadaş için aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?

    A. Fiziksel özellikleri aynıdır. B. Yetenekleri aynıdır. C. İlgi alanları birbirinden farklıdır.

    4.

    Aşağıdakilerden hangisi iyi bir arkadaşta bulunması gereken bir özelliktir? A. Yanlı davranmak B. Yalan söylemek C. Tarafsız olmak

    Okula götüreceğim ders araç gereçlerimi …………. bakarak

    hazırlanırım. Bilal

    Teşekkür ederim.

    Başardım.

    Kazanacağım belliydi.

    Her insanın ilgi alanı , becerileri ve yetenekleri

    birbirinden farklıdır.

  • 12

    5. Sorunların çözümünde aşağıda-kilerden hangisi doğru bir yol değildir? A. Kavga etmek. B. Özür dilemek. C. Karşısındakini dinlemek.

    6. İyi bir iletişim için; 1. Konuşan kişiyi dikkatle dinlemeliyiz. 2. Konuşan kişinin sözünü kesmeliyiz. 3. Kibar konuşmalı, nezaket ifadeleri

    kullanmalıyız. 4. Konuşanı ve konuştuklarını

    önemsememeliyiz.

    Verilenlerden hangisi ya da hangileri yapılmamalıdır?

    A. B.

    . C.

    7. Aşağıdakilerden hangisi okuldaki demokratik yollardan biridir? A. Sınıf başkanını seçimle belirlemek B. Oyunlarda ebeyi sayışma ile

    belirlemek. C. Hep aynı kişinin nöbetçi olması.

    8. Buna göre okulumuzun adı nedir? A. Mehmet Akif Ersoy İlkokulu B. Atatürk İlkokulu C. Cumhuriyet İlkokulu

    9. Aşağıdakilerden hangisi Milli bayramlarımızdan birisi değildir? A. Cumhuriyet Bayramı B. 30 Ağustos Zafer Bayramı C. Ramazan Bayramı

    10. 1. Mahalle Mektebi 2. Şemsi Efendi İlkokulu 3. Askeri Ortaokul 4. Harp Okulu 5. Askeri Lise 6. Harp Akademisi

    Atatürk’ün eğitim gördüğü okullar sıralamasında bir yanlışlık yapılmıştır. Hangileri yer değiştirirse sıralama düzelmiş olur?

    A . B.

    C.

    1_3

    2_4

    2_3

    Okulumuz adını ilk cumhurbaşkanımızın adından almıştır.

    4_5 3_4

    3_5

  • 13

    11.

    Yukarıda verilen kavramlar aşağıdakilerden hangisine aittir?

    A. Plan B. Kronoloji

    C. Kroki

    12. Aşağıdakilerden hangisi bir okul kuralı değildir?

    A. Okula zamanında gelmeliyiz. B. Sıramızı temiz kullanmalıyız. C. Eve zamanında dönmeliyiz.

    I. Çözüm yolları belirleme II. Sorunu tanımlama III. Çözüm yolunu uygulama 13. Yukarıdaki sorun çözme

    basamakları hangi seçenekte doğru sıralanmıştır.

    A. A. B.

    B. C.

    14. Aşağıdakilerden hangileri dost ve akrabalarımızla kutladığımız özel günlerdendir?

    A. Sünnet düğünü B. Cumhuriyet Bayramı C. Ulusal Egemenlik ve Çocuk

    Bayramı

    15. Okulumuzun tarihinin anlatıldığı

    bir yazıda aşağıdakilerden hangisi yer almaz? A. Okulun kim tarafından yapıldığı B. Okulun kaç yılında yapıldığı C. Okulumuzdaki erkek öğrenci

    sayısı

    TEST BİTTİ. CEVAPLARINIZI KONTROL EDİNİZ.

    ölçüsüz kağıt üstüne

    kuşbakışı çizim

    II-III-I III-I-II

    II-I-III

  • 14

    Cevaplar Türkçe Matematik

    Fen bilimleri Hayat Bilgisi

    1.B

    2.C

    3.A

    4.A

    5.C

    6.C

    7.C

    8.B

    9.B

    10.A

    11.B

    12.C

    13.A

    14.C

    15.C

    1.C

    2.C

    3.A

    4.B

    5.A

    6.B

    7.B

    8.C

    9.B

    10.A

    11.B

    12.C

    13.C

    14.B

    15.C

    1.C

    2.A

    3.B

    4.B

    5.B

    6.B

    7.C

    8.C

    9.B

    10.B

    11.A

    12.B

    13.C

    14.B

    15.A

    1.B

    2.A

    3.C

    4.C

    5.A

    6.C

    7.C

    8.B

    9.C

    10.A

    11.B

    12.C

    13.C

    14.A

    15.C