instrumentet e seleksionimit - menaxhimi i burimeve njerëzore

Download Instrumentet e Seleksionimit - Menaxhimi i Burimeve Njerëzore

Post on 15-Apr-2017

183 views

Category:

Economy & Finance

8 download

Embed Size (px)

TRANSCRIPT

SlideModel Free PowerPoint Templates

Menaxhimi i burimeve njerzore UNIVERSITETI I GJILANIT

Punoi : Mirlinda Musliu Arianit ZeqiriProff : Ymer Havolli Ass: Mensur Ajeti INSTRUMENTET E SELEKSIONIMIT

SELEKSIONIMISeleksionimi sht prosec i aplikimit t kritereve t caktuara pr zgjedhjen e kandidatve t cilt jan ofruar nga tregu i puns. Nj seleksionim i mir, prmes diferencimit t kandidatve t aft nga ata t paaft, kontribon n sigurimin e organizats me punonjs t kualifikuar.

2

1234567INSTRUMENTET E SELEKSIONIMITTESTETINTERVISTAKONTROLLIMI I REFERENCAVEAPLIKACIONETCVLICENCIMIQENDRA E VLERESIMITEKZAMINIMI FIZIK

APLIKACIONET

Emri:Mbiemri:Data e lindjes:Nacionaliteti:Statusi civil:Adresa kontaktit:Pozita per te cilen aplikoni:Edukimi:Punesimi meparshem:Data: (nga/deri)Lokacioni:Kompania:Pozita:Pershkrimi punes:Curriculum Vitae CV

Aplikacionet shrbejn pr disa qllime:Aplikacionet mundsojn klasifikimin e atyre q jan adekuat pr vendin e puns prej atyre q nuk jan adekuat.Aplikacionet shrbejn pr kontrollimin e besueshmris, gj q mund t verifikohet duke kontrolluar referencat/rekomandimet dhe duke br krahasimin e tyre me informatat e mbledhura gjat intervists.Aplikacionet mbledhin t dhna pr dosje personale (data e lindjes, adresa, etj.).Aplikacionet shrbejn si dshmi pr t raportuar se mundsia e punsimit iu sht dhn t gjithve pa dallim race, gjinie, religjioni, kombsie, etj.

4

TESTET DHE LLOJET E TESTEVETestet e aftsis

Testi mundson mbledhjen e informatavet rndsishme pr kandidatin si jan:karakteristikat individuale, shkathtsit aftsit, prirjet, interesimi dhe personaliteti.

Test I personalitetitTest I performancsTestet q prdoren m shum jan:

Testet e aftsise prceptuese Testi I aftsis

Kto teste masin aftsit intelektuale, teknike, kapacitetin e shqisave (t pamurit, t dgjuarit, etj.).N testet e aftsive specifike hyjn:Testet e aftsise speciale Testet e kreativitetit Testet e aftsive numerike Testet e aftsive verbale

6

Vlersojn idet, qndrimet dhe sjelljet q e definojn individin

Testet e personalitetit

7

INTERVISTAIntervista sht nj strategji pr mbledhjen dhe shkmbimin e informatave pr t par qart nse personi q intervistohet ka sjellje t nevojshme pr sukses n at pozit, pr tia prshkruar pozitn aplikuesit, pr tia shitur punn aplikuesit, pr tiu prgjigjur pyetjeve t aplikuesit dhe pr t verifikuar prkushtimin e aplikuesit ndaj karriers.

8

Kontrollimi i referencave/rekomandimeve

Prmes kontrollimit t referencave/rekomandimeve organizata mund t verifikoj prgaditjen profesionale dhe prvojn e kandidatit.

9

Aftesia profesionale

Respekton orarin epunes

Dine te menaxhojsektorin

STIMULIMET E PUNESsht nj metod ku kandidati punsohet prkohsisht prej 2 jav deri n 6 muaj.Gjat ksaj kohe kandidati vlersohet nse i plotson aftsite dhe karakteristikat tjera t nevojshme pr at pun.

Ka qendrim stabilNdaj klienteve

10

LICENCIMISi kriter i seleksionimit sht certifikata e cila dshmon se kandidati i caktuar sht i licencuar pran autoritetit gjegjs.

QENDRA PER VLERESIMQendra pr vlersim sht nj metod komplekse, e cila prfshin informatat lidhur me biografin, intervista, kontrollet e mjekut, simulimet kompjuterike, diskutimet grupore, luajtja e roleve etj.

Shikimi

Pulsi

Frymarrja

Fuqia Fizike

EKZAMINIMI FIZIKShum organizata krkojn nga aplikantt ti nnshtrohen ekzaminimit fizik mjeksor para se punsohen, me qllim q t identifikohen kandidatt me mangsi fizike apo mentale.

Ndonje pyetje ?

Faleminderit!

Recommended

View more >