gazeta zeri i popullit

Download Gazeta Zeri i Popullit

Post on 14-Mar-2016

297 views

Category:

Documents

20 download

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Zeri i Popullit ne PDF

TRANSCRIPT

 • 1E premte 24 shkurt 2012www.ps.al

  www.

  ps.al

  mimi: 30 lekE-mail: info@zeri-popullit.comhttp://www.zeri-popullit.com E premte 24 shkurt 2012 / Viti 71 i botimit - Nr. 201330 / 520Gazeta e PSSH

  rregullimetn tretje, kshilla SIGMA

  VIENNA INSURANCE GROUPTel: +355 42 258254

  www.sigma-al.com Fax: +355 42 258253

  Kura popullore prnervin shiatik

  SHENDETESI

  ZERI NDRYSHEZERI NDRYSHEZERI NDRYSHEZERI NDRYSHEZERI NDRYSHE

  Ushqyesit m trndsishm prorganizmin

  Perimja q mban nkontroll tensionin e lart

  OOOOOPINIONPINIONPINIONPINIONPINIONKULTURE Mallkimi Berisha

  mbi drejtsin

  Nj emr n kujtesn egjat t brezave

  faqe 6PLLUMB N. MEANI

  HISTORIA

  RAMA: FAKTORI RAMA: FAKTORI NDRKOMBTAR MOS NDRKOMBTAR MOS LEJOJ DSHTIMIN LEJOJ DSHTIMIN E REFORMS ZGJEDHOREE REFORMS ZGJEDHORE

  300 T RINJ ANTARSOHEN 300 T RINJ ANTARSOHEN N PS E DURRSITN PS E DURRSIT

  PARLAMENT/ RUI I JEP PARLAMENT/ RUI I JEP PRGJIGJE SALIUT: T PRGJIGJE SALIUT: T TMERRON VOTA E FSHEHT!TMERRON VOTA E FSHEHT!Rrfimskajshmrisht i vrtet

  Bara fitonedhe nga muzet

  SPORT

  21 JANARI, SISTEMI 21 JANARI, SISTEMI GJYQSOR I KAPITULLUARGJYQSOR I KAPITULLUAR

  BANORT E IZOLUAR BANORT E IZOLUAR PROTEST KUNDR PROTEST KUNDR HARRESS S QEVERIS HARRESS S QEVERIS

  Nao - skema Nao - skema piramidale e qeverispiramidale e qeveris

  Rrugt e Dibrs, dimrit mebor, vers pa zhavorr

  faqe 10PETRIT ZILI

  Kreu i PS takon Trojkn eAmbasadorve, mbshtetje prrolin e opozits n realizimine reformave

  Kodheli dhe Lutaj: Gjykatat,apendikse t politiks smbrapsht s ksaj qeverie...

  Ne jemi t gatshm pr at reformq t siguroj pr her t par zgjedhjet lira e demokratike n Shqipri prt fshir njher e prgjithmonnjolln e zez q ka marr ky vend,qoft n 2009, qoft n 2011

  Balla: N fshatrat e Librazhdit,ndihma qesharake dhjetra vjeare

  Analistt kundr Berishs: Analistt kundr Berishs: 110 mij euro pr shtetsin, 110 mij euro pr shtetsin, rrezik pr investime nga mafiarrezik pr investime nga mafia

  Po bhet muaj q n kryeqytetine Shqipris, Tiran, ka filluarnj proces gjykimi, kundr ish-Komandantit t Gards, NdreaPrendi. Prokurort e akuzojnNdrea Prendin pr vrasjedirekte t Ziver Veizit...

  Opozita kryqzon ministrin e aferave korruptive me tenderat e energjis. Qeveria prgjegjse direkte pr kriznq ka pllakosur n vend. Faktet q tregojn pazaret me energjin dhe koncesionet e hidrocentraleve n duart tfamiljarve t pushtetarve dhe klientve t tyre. Brae: Do t shfuqizojm do kontrat ekstraligjore e poli-tike q ka uar pronn publike n duart e nj grushti politikansh, familjarve e klientve t tyre

  Me krkes t kryetarit Edi Rama urealizua nj takim me Trojkn eAmbasadorve pr t ngriturshqetsimin shum serioz t humbjess afatit t parashikuar pr ReformnZgjedhore...

 • 2 E premte 24 shkurt 2012 www.ps.al

  Skema piramidale me 300 hidrocentrale!Pasuria publike ujore n shrbim t pasurimit t nj pakice t lidhur me politikn

  Alba Aliaj

  Kriza e rnd ku sot gjendet Shqipriasht pasoj e korrupsionit masiv t qeverisme tenderat e energjetiks. Ninterpelancn e krkuar nga opozita meministrin Nasip Nao, deputeti socialist ErionBrae ka br publike fakte dhe dokumenteq provojn implikimin e gjith ekzekutivitn afera me energjin. N 99 pr qind ttenderave ka pasur koncesione tepakrkuara, ku biznese t caktuara janshprblyer me bonus nga qeveria. N 99 prqind t rasteve kompania q fiton bonusinfiton dhe garn. Pra tenderat jane fiktiv ushpreh nnkryetari i grupit parlamentarsocialist, gjat seancs. Disa prej jush q jann kt sall kan fituar deri 6-7 tendera. Padyshim, ata jan mbajtur n kuadrin eskems q po shndrron Ministrat dhefamiljart e tyre n milionert e rinjshqiptar, theksoi Brae. Ai tha se pr shkakt favorizimeve n tendera, procesi ikoncesioneve dshtoi prfundimisht dheShqipria mbetet n kriz energjetike. Nga98 kontrata, 15 t tilla me 22 HEC skanfilluar ende punn. N 12 raste jan shkelurt dyja afatet e vendosura nga vet Berisha,n katr raste duhen edhe pak jav q ttejkalohen afatet. Ndrsa n dhjet, me 11hidrocentrale pr tu ndrtuar, jan kryervetm punime fillestare. Pr 45 kontrata, me154 hidrocentrale pr tu ndrtuar, nuk kaasnj informacion se n far pike janpunimet. N vend t prballjes me faktet epublikuara nga deputeti socialist, ministriNao, njsoj si shefi i tij n qeveri foli prarritje dhe suksese. Edhe pse vetkryeministri pranoi n mbledhjen e funditt Kshillit t Ministrave se situataenergjetike sht e rnduar dhe se qeverianuk ka ku t gjej para pr t bler drita.Dhnia me koncesion e burimeve ujore nisin vitin 2006 dhe qeveria e shpalli at si njnga nismat e saj kryesore me prfitime tmdha pr ekonomin kombtare. Por kurkan kaluar 6 vjet, numri i veprave tndrtuara sht i paprfillshm pasi shumicae projekteve jan zvarritur.

  FAKTE NGA AFERAT MEENERGJIN

  1. Energjia e munguar n nj pjes t vititdhe e shtrenjt n pjesn tjetr t tij sht

  Do t shfuqizojm do kontratekstraligjore e politike q ka uar pronnpublike n duart e nj grushtipolitikansh, familjarve e klientve ttyre.

  N fund t renditjes s fakteve qdshmojn pr skandalin e rndkorruptiv me tenderat e energjis, ka ekan uar Shqiprin n situatn kundodhet sot, nnkryetari i grupitparlamentar socialist, Erion Brae, ushpreh se opozita sht e angazhuarpublikisht, q n zbatim trekomandimeve t raport progresit tBashkimit Europian pr vitin 2011 prenergjin dhe koncesionet, do ta shembkt sistem. Do t shfuqizojm dokontrat ekstraligjore e politike q kauar pronn publike n duart e njgrushti politikansh, familjarve eklientve t tyre.

  sot problemi m i madh i do shqiptari; Nvitin 1990, Shqipria kishte 1700 MGkapacitete t instaluara energjitike (1450 MGn hidrocentrale dhe 250 MG ntermocentrale); Sot Shqipria ka vetm 1470MG kapacitete t instaluara energjitike!!!!

  2. Shqipria sot, trsisht e varur ngamoti dhe kushtet hidrologjike; Shqipriasot trsisht e varur nga importi dhemimet e tij; Ne tre muajt e fundit, nentor,dhjetor, janar KESH ka blere (importuar)74 milion euro energji. E ka nisur mecmim 60 euro per MG dhe e ka cuar ne118 euro per MG!!!! KESH ka blere ngavetm 4 kompani, cdo sasi qe ato kaneofruar dhe me cdo cmim qe ato kanedetyruar.

  90% te sasise se energjise se blere dhe90% te vlers se paguar e kane perfituar

  tre kompani serbe, Rudnap, Gen-I, EFT.Shqipria ne import sht trsisht e

  varur nga SERBIA! Sali Berisha thote doblej me cdo cmim dhe parate tonaperfundojne ne SERBI!!!

  3. mimet e larta per qytetaret pogodasin buxhetet familjare, por mimet elarta te importeve te medha po denojneBuxhetin publik, buxhetin e shqiptareve;

  Ne janar 2012, KESH llogarit nje borxh prej140 milion euro, ndaj 4 bankave vendase, krediafat shkurtra e me interesa te larta, si dheoverdraft me kushte edhe me te renda!!!

  4. Nga 2007, per 4 vite rresht, nga 300HC te kontraktuara nga Sali Berisha janendertuar dhe prodhojne vetem 5, nekapacitet te paperfillshem!!!

  5. 99% te kontratave koncesionare janerealizuar permes procedures Propozim ipa kerkuar, ku koncesionin e identifikonnje njeri cfaredo dhe jo AKBN, Ministria eEkonomise apo nje institucion tjetershkencor e teknik.

  6. 99% te identifikuesve te koncesionit,Min. Ekonomise i ka ftuar te konkurojnedhe i ka favorizuar me bonus te madhpikesh; 99% te te favorizuarve me bonuspikes nga Qeveria kane marre koncesioninduke deshmuar se nuk ka patur gare oseka patur gara formale procedurale!!!

  7. Nga 98 kontrata koncesionare, per15 prej tyre nuk ka filluar puna fare-nderkohe per 11 prej tyre kane skaduar 2pale afate; per 11 prej tyre punimet janene faze fillestare-nderkohe qe per te 11kane skaduar dy pale afate; per mbi 50prej tyre nuk ka info ne ka filluar puna ene cfaze eshte-nderkohe qe per shumicene tyre kane skaduar dy pale afate!!!

  8. Per dy kontrata me 7 hidrocentrale,SUHA2 dhe KARDHIQ dhene kompaniseAlbaenergia PLUS te shtetasit ArianTartari kane skaduar dy pale afate.Ministri Naco ishte i pamundur te thoshtese cdo te bente me to!!!

  9. Ne 8 kontrata te reja te dhena gjatevitit 2011, 5 kompani fituese jane tefalimentuara, me pervoje ne shfrytezimine pujeve dhe bimeve medicinale ose mekapital vetem 100 mije leke. Tre te tjera ijane dhene kryetarit te LSI per Vlorendhe ortakut te tij me pervoje ne fushen ellotarive sportive-5 HC, nje grupi lacashnga keta te bllokut ku spikasin mbiemrate punonjesve te MInistrise se Ekonomisedhe nje mbiemer i njohur politik qemerren me pasuri te paluajtshme, dizajndhe organizim fushatash e festash-2 HC,kunatit te drejtorit aktual te pyejeve emaleve ne qarkun e Beratit, ish kandidat iPD-LSI-PR ne Polican ne 8 maj-2 HC!!!

  Brae: Do ta shembimkt sistem korruptiv!

  Kriza e rnd ku sot gjendet Shqipria sht pasoj e korrupsionit masiv tqeveris me tenderat e energjetiks. N interpelancn e krkuar nga opozitame ministrin Nasip Nao, deputeti socialist Erion Brae ka br publike fakte dhedokumente q provojn implikimin e gjith ekzekutivit n afera me energjin. N 99pr qind t tenderave ka pasur koncesione te pakrkuara, ku biznese t caktuarajan shprblyer me bonus nga qeveria. N 99 pr qind t rasteve kompania q fitonbonusin fiton dhe garn. Pra tenderat jane fiktiv u shpreh nnkryetari i grupitparlamentar socialist, gjat seancs. Disa prej jush q jan n kt sall kanfituar deri 6-7 tendera. Pa dyshim, ata jan mbajtur n kuadrin e skems q poshndrron Ministrat dhe familjart e tyre n milionert e rinj shqiptar, theksoiBrae. Ai tha se pr shkak t favorizimeve n tendera, procesi i koncesionevedshtoi prfundimisht dhe Shqipria mbetet n kriz energjetike.

  Kriza e rnd ku sot gjendet Shqipria sht pasoj e korrupsionit masiv t qeverisme tenderat e energjetiks. N interpelancn e krkuar nga opozita me ministrinNasip Nao, deputeti socialist Erion Brae ka br publike fakte dhe dokumente qprovojn implikimin e gjith ekzekutivit n afera me energjin. N 99 pr qind ttenderave ka pasur koncesione te pakrkuara, ku biznese t caktuara jan shprblyerme bonus nga qeve