fizika xi

Download Fizika XI

Post on 17-Mar-2016

257 views

Category:

Documents

8 download

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Permbledhja e disa mesimeve fizik

TRANSCRIPT

 • Fizika1

  F i z i k aTema :Qarku i thjesht nga Ligji OmitFormulat : Ligjit Njutonit Ligjit Kulonit Rregullat t Kirkofit Rrymat elektrike

  Punoi: dorron ZHerka xii-9

  Prof: Mirijeta Muhaxheri

 • Fizika 2

  Qarku i thjesht nga Ligji Omit

  Fig 1.1

  N figurn (Fig 1.1) sht paraqitur nj qark i rryms elektrike me baterin E , me rezistecn R (llambn) dhe instrument-et matse, ampermetrin A , prkatsisht voltmetrin V

 • Fizika3Formulat e Ligjit Njutonit

  F -Vektori i forcsm- Masa e trupitv-Vektori i shpejtsist-KohaF - Forca rezultantem-Masa e trupita-Nxitimi i trupitF - Forcat-Interval kohor

  I-Impulsip-Ndryshimi i vrullitv-Ndryshimi i shpjetsis

  c-Shpjetesia e drits n haspsir

  F*v- Produkt Skalar

 • Fizika 4

  Formulat ligjit Kulonit

  F - Forcak- faktori prpjestimisq- Sasit e elektricitetir-Largsia

 • Fizika5

  Formulat e rregullave t Kirkofit

 • Fizika 6

  Rrymat ElektrikeObjekt i studimit t elektrostatiks sht shqyrtimi i fush elektrike t ngrakesave n qetsi,kurse duku-rit elektrike ngarkesave n levizje jan objekt i stu-dimit rrymave elektrike.Lvizja e ngarkesave elektrike sht mundshme npr prcjells q ndrtohet prej metalit, kur n skajet e tyre sigurohet nj ndryshim potenciali.N prgjithsi,rrymat elektrike i ndajm n rryma njkahore dhe alternative.Rrym elektrike quajm rrjedhimin e ngarkesave elektrike pr nj koh t gjat,ndrsa rrjedhimin i tyre pr koh shkurtr quhet shkarkim elektrik.Rryma elektrike cilsohet me : kahun,intensitetin,dhe dendsin.Sasia elektricitetit q kalon npr prerjen trthore t prcjellsit n njsi kohs quhet intensitet i rry-ms elekrike dhe shprehet me formuln :

  Densitet t rryms elektrike quajm hersin ndrmjet intensitetit t rryms (I) dhe siprfaqes trthore (S) npr t cilen kalon ngarkesat, pra:

 • Fizika7

  Qarku i thjesht nga Ligjit Omit - Rasim Bejtullahu Fizika 11 pr gjimnazin e prgjithshm- Fq 2Formulat e Ligjit Njutonit- Wikipedia *http://sq.wikipedia.org/wiki/Ligjet_e_Njutonit * -Fq 3Formulat e Ligjit Kulonit - Rasim Bejtullahu Fizika 11 pr gjimnazin e prgjithshm- Fq 4Formulate Rregullave Kirkofit- Rasim Bejtullahu Fizika 11 pr gjimnazin e prgjithshm- Fq 5Rrymat Elektrike - Rasim Bejtullahu Fizika 11 pr gjimnazin e prgjithshm- Fq 6

  Prmbatja

 • Fizika 8