Architectural Photography 092610

Download Architectural Photography   092610

Post on 01-Jul-2015

292 views

Category:

Documents

0 download

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Recent architectural photography by Bronson Dorsey Photography

TRANSCRIPT

<ul><li><p>ArchitecturalPhotography</p></li><li><p>Modern Art MuseumFort Worth, TX</p><p>Tadao Ando ArchitectLinbeck Group General Contractor</p></li><li><p> 2010 Bronson Dorsey Photography</p><p>A view of three repeating architectural elements as reflected in the water of a reflecting pond. This shot was taken just after sunrise in order to capture the building bathed in the beautiful warm morning light.</p><p> 2010 Bronson Dorsey Photography</p></li><li><p> 2010 Bronson Dorsey Photography</p><p>Taken from an off-center position, the y-shaped structural element casts a shadow on the glass faade and both are reflected in the pool highlighted by the rising sun. </p><p> 2010 Bronson Dorsey Photography</p></li><li><p> 2010 Bronson Dorsey Photography</p><p>This image was taken straight on and cropped create a symmetrical mirror image in the pond.</p><p> 2010 Bronson Dorsey Photography</p></li><li><p> 2010 Bronson Dorsey Photography</p><p>A utility stair and catwalk are captured against adjacent concrete walls lit by warm morning sun. Even non-public areas of a building can be portrayed in an artistic manner.</p><p> 2010 Bronson Dorsey Photography</p></li><li><p> 2010 Bronson Dorsey Photography</p><p>Another utility stair and areaway, flanked by a short concrete wall on the left and the Museums monumental signage element, is set in a planting bed.</p><p> 2010 Bronson Dorsey Photography</p></li><li><p> 2010 Bronson Dorsey Photography</p><p>The roofs and walls of different sections of the Museum are captured in a dramatic way and rendered in black and white. The color version of this image was much too distracting and lacked the drama of a black and white image.</p><p> 2010 Bronson Dorsey Photography</p></li><li><p> 2010 Bronson Dorsey Photography</p><p>Museum of Science &amp; HistoryFort Worth, TX</p><p>Legoretta + Legoretta ArchitectsGideon Toal Architect</p><p>Linbeck Group General Contractor</p></li><li><p> 2010 Bronson Dorsey Photography</p><p>This photo of the Museum of Science and history was taken to show the strong use of color and shape by the architect to define the various compositional elements of the building. </p><p> 2010 Bronson Dorsey Photography</p></li><li><p> 2010 Bronson Dorsey Photography</p><p> 2010 Bronson Dorsey Photography</p><p>Clerestory glazing separates a projecting roof from elements of exterior walls in different planes.</p></li><li><p> 2010 Bronson Dorsey Photography</p><p>This photo demonstrates how the architect applied repeating design elements to create shadows and movement. </p><p> 2010 Bronson Dorsey Photography</p></li><li><p> 2010 Bronson Dorsey Photography</p><p> 2010 Bronson Dorsey Photography</p><p>The deep blue of the planetarium dome is juxtaposed against the multi-toned brick drum and an adobe-colored flanking wall.</p></li><li><p> 2010 Bronson Dorsey Photography</p><p> 2010 Bronson Dorsey Photography</p><p>The elegantly designed stainless steel handrail and newel post are set off from a warm-toned block retaining wall.</p></li><li><p> 2010 Bronson Dorsey Photography</p><p>Hensel Phelps ConstructionSouthwest Regional Headquarters</p><p>Austin, TXHaddon + Cowan Architects</p></li><li><p> 2010 Bronson Dorsey Photography</p><p>The viewpoint of this photo is from the Southwest emphasizing the two-story glass entry.</p></li><li><p> 2010 Bronson Dorsey Photography</p><p>His photograph was taken of the north faade to highlight the use of stone and architectural metals.</p><p> 2010 Bronson Dorsey Photography</p></li><li><p> 2010 Bronson Dorsey Photography</p><p>This photograph contrasts the verticality of the lobby space with the horizontal use of the windowwall and porcelain-enameled panels.</p><p> 2010 Bronson Dorsey Photography</p></li><li><p> 2010 Bronson Dorsey Photography</p><p>Throughout the building interior native pecan wood in various patterns was used for millwork.</p><p> 2010 Bronson Dorsey Photography</p></li><li><p> 2010 Bronson Dorsey Photography</p><p>A casual seating area sits under an ornamental staircase.</p><p> 2010 Bronson Dorsey Photography</p></li><li><p> 2010 Bronson Dorsey Photography</p><p>Vandergrift High SchoolLeander Independent School District</p><p>Austin, TXFields Associates ArchitectsAmerican Constructors, Inc.</p></li><li><p> 2010 Bronson Dorsey Photography</p><p> 2010 Bronson Dorsey Photography</p><p>Native stone, brick and a open steel structure frame the main entry to Vandergrift High School.</p></li><li><p> 2010 Bronson Dorsey Photography</p><p> 2010 Bronson Dorsey Photography</p><p>A landscaped courtyard separates two buildings providing space for student activities.</p></li><li><p> 2010 Bronson Dorsey Photography</p><p> 2010 Bronson Dorsey Photography</p><p>Main Street is a two-story circulation-socializing area that connects the cafeteria, gym, and auditorium.</p></li><li><p> 2010 Bronson Dorsey Photography</p><p> 2010 Bronson Dorsey Photography</p><p>The Library is filled with natural light.</p></li><li><p> 2010 Bronson Dorsey Photography</p><p>Interior Construction ProjectsMoore &amp; Associates</p><p>Austin, TX</p></li><li><p> 2010 Bronson Dorsey Photography</p><p> 2009 Bronson Dorsey Photography</p><p>Conference Room of trade organization shot to show room finishes.</p></li><li><p> 2010 Bronson Dorsey Photography</p><p> 2009 Bronson Dorsey Photography</p><p>This photograph was shot to demonstrate the tenants proximity to the State Capitol Building.</p></li><li><p> 2010 Bronson Dorsey Photography</p><p> 2009 Bronson Dorsey Photography</p><p>This emphasis in this photograph a banks entrance in a larger building lobby.</p></li><li><p> 2010 Bronson Dorsey Photography</p><p> 2009 Bronson Dorsey Photography</p><p>The control room board features prominently in front of a window into the recording studio at the Art Institute of Austin.</p></li><li><p> 2010 Bronson Dorsey Photography</p><p> 2009 Bronson Dorsey Photography</p><p>A view from the recording studio showing a set up for panel discussion. The control room can be seen through the glass on the right.</p></li><li><p> 2010 Bronson Dorsey Photography</p><p>Lance Armstrong FoundationAustin, TX</p><p>Lake|Flato - Architects</p></li><li><p> 2010 Bronson Dorsey Photography</p><p> 2009 Bronson Dorsey Photography</p><p>The front of the Lance Armstrong Foundation building was shot to feature the raised podium and metal trellis overhead.</p></li><li><p> 2010 Bronson Dorsey Photography</p><p> 2009 Bronson Dorsey Photography</p><p>The metal trellis reflected in the glass combines with window mullions to create interesting patterns.</p></li><li><p> 2010 Bronson Dorsey Photography</p><p> 2009 Bronson Dorsey Photography</p><p>The architects placed informal seating areas between free-standing rooms in an open plan arrangement.</p></li><li><p> 2010 Bronson Dorsey Photography</p><p> 2009 Bronson Dorsey Photography</p><p>A pedestrian avenue is created by freestanding rooms and wall elements.</p></li><li><p> 2010 Bronson Dorsey Photography</p><p> 2009 Bronson Dorsey Photography</p><p>A reception desk is placed in front of a Donor Wall that uses an iconic yellow LiveStrong banner to identify the occupant.</p></li><li><p> 2010 Bronson Dorsey Photography</p><p> 2009 Bronson Dorsey Photography</p><p>Freestanding meeting rooms are used to define circulation and adjacent office areas.</p></li><li><p> 2010 Bronson Dorsey Photography</p><p> 2009 Bronson Dorsey Photography</p><p>A seating area is framed by wood planks in a lath-like pattern, which allows some natural lighting and a separation from an adjacent circulation path.</p></li><li><p> 2010 Bronson Dorsey Photography</p><p>For further information contact:</p><p>Bronson Dorsey Photography</p><p>bronsond@austin.rr.com</p><p>512.460.9529</p><p>www.bronsondorsey.com</p></li></ul>