08.1 prioritatea de trecere

Post on 12-Jul-2015

132 views

Category:

Documents

0 download

Embed Size (px)

TRANSCRIPT

PRIORITATEA DE TRECERE Cum vei proceda la intilnirea indicatorului "Oprire"? a) reduci viteza pana la limita evitarii oricarui pericol, dupa care traversezi intersecia; b) opreti in locul in care ai vizibilitatea 761 cea mai buna pentru a te asigura i iti continui deplasarea numai daca pe drumul transversal nu circula alt vehicul; c) reduci viteza i patrunzi in intersecie daca nu circula alt vehicul din partea dreapta.

n prima intersecie vei acorda prioritate: a) de stanga; b) de dreapta, daca nu exista alte 762 reglementari in intersecie; c) autovehiculelor care circula din dreapta, cat i din stanga.

n intersecia care urmeaza trebuie: a) sa opreti obligatoriu; b) sa acorzi prioritate celor In drept; c) sa acorzi prioritate numai vehiculelor 763 care circula din dreapta.

Care dintre autovehicule trebuie sa acorde prioritate pietonilor? a) microbuzul; b) autoturismul pe care I conduci; 764 c) ambele autovehicule.

Autoturismul albastru vireaza la stanga. Trebuie sa-i acorzi prioritate? a)depinde de viteza celor doua vehicule; 765 b) da; c)nu.

In intersectia care urmeaza este instalat indicatorul "Oprire". Cum vei proceda corect? a) daca autobuzul s-a oprit n dreptul indicatorului, ti poti continua drumul imediat dupa acesta; 766 b) dupa plecarea autobuzului opreti n locul n care vizibilitatea este maxima, te asiguri, dupa care ti continui drumul; c) depaeti autobuzul, care s-a asigurat n prealabil n dreptul indicatorului. Cum procedezi dac autobuzul din fata semnalizeaza iesirea din statia prevzut cu alveol? .. a) reduci viteza i la nevoie opreti, pentru a permite plecarea din statie a 767 autobuzului; b) I ocoleti cat mai mult, pentru a proteja pietonii care traverseaza din statie; c) ti continui deplasarea, deoarece nu sunt restricii.

Cum procedezi in intersecia care urmeaza? a) traversezi dupa ce acorzi prioritate de dreapta; 768 b)traversezi fara sa acorzi prioritate; c) traversezi dupa ce acorzi prioritate de stanga.

Daca virezi la stanga: a) executi manevra inaintea autovehiculului alb; b) cedezi trecerea autovehiculului alb; 769 c) accelerezi, pentru a nu te intersecta cu autovehiculul alb.

Daca virezi la stanga in intersecie: a) acorzi prioritate autoturismului alb; b)nu este perm is sa virezi la stanga; c) ai prioritate fata de autoturismul alb 770 din stanga.

Daca intenionezi sa virezi la dreapta: a) vei acorda prioritate pietonilor; 771 b) vei trece prin fata pietonilor; c) vei acorda prioritate numai biciclitilor.

n situaia data: a) reduci viteza i, la nevoie, opreti; b) opreti la 5 m n spatele autobuzului; 772 c) depaeti fara restricii autobuzul.

n aceasta situaie: a) opreti obligatoriu; b) depaeti autobuzul; c) circuli cu viteza redusa i, la nevoie, 773 opreti, pentru a permite autobuzului sa reintre n trafic.

n intersecia care urmeaza: a) opreti la 5 m de trecerea de pietoni i acorzi prioritate; b) reduci viteza i virezi la dreapta; 774 c) opreti la marcajul transversal de oprire i te asiguri, dupa care virezi la dreapta.

Circulatia este blocata. Cum procedezi? a) nu ai obligatia sa cedezi trecerea; b) nu patrunzi in intersecie, pana cand 775 aceasta nu se deblocheaza; c) vei depai coloana din fata prin stanga.

Cum procedezi in situaia data? a)acorzi prioritate autoturismului galben; b) acorzi prioritate autoturismului 776 albastru; c) ti continui drumul.

Cum procedezi cu pietonii care traverseaza regulamentar strada pe care intenionezi sa virezi la dreapta? a) acorzi prioritate pietonilor, care se 777 afla pe sensuI tau de mers; b) dai semnale de avertizare sonora, pentru ca pietonii sa se opreasca, permitandu-ti trecerea; c) virezi fara ezitare, deoarece pietonii sunt obligati sa atepte.

Cum se procedeaza in situaia prezentata? a) vei vira ultimul; 778 b) ai prioritate; c) camionul trece primul.

Cum trebuie sa te compori in aceasta situaie? a) accelerezi, pentru a trece prin fata pietonilor; 779 b) opreti, pentru a permite pietonilor traversarea; c) dai un semnal scurt de avertizare, pentru ca pietonii sa ramana pe trotuar.

Cum te compori in aceasta situaie? a) permiti pietonului sa traverseze strada; b) circuli dupa autocamion; 780 c) dai semnale de avertizare pentru ca pietonul sa se opreasca, apoi circuli mai departe.

Carui autovehicul trebuie sa-i acorzi prioritate? a) motociclistului; 781 b) autoturismului alb; c) niciunuia.

Cum te compori in aceasta situaie? a) poti traversa marcajul pentru pietoni inaintea acestora; b) mareti viteza; 782 c) franezi din timp, pentru a acorda prioritate pietonilor.

Semaforul indica lumina galbena intermitenta. Cum procedezi corect? a) opreti ntotdeauna; b) opreti, deoarece la urmatoarea co 783 mutare va fi lumina roie; c) reduci viteza, iar daca se impune, acorzi prioritate.

Cum este corect sa procedezi? a) acorzi doar prioritate de dreapta; b) ai voie sa te angajezi naintea 784 autocamionului; c) trebuie sa permiti trecerea autocamionului.

Ce comportament este corect in situaia prezentata? a) eti obligat sa atepti; 785 b) nu ai nicio obligatie; c) semnalizezi autoturismul galben ca poate circula.

Ce comportament este corect in acest caz? a)trebuie sa permiti trecerea autocamionului; 786 b) trebuie sa permltl numai trecerea autoturismului; c) ai voie

Daca virezi la stanga: a) ai prioritate de trecere; b) paraseti drumul cu prioritate; 787 c) cedezi trecerea celor care vin din dreapta.

Cum este cored sa procedezi daca circuli pe direcia inainte? a) ai prioritate, deoarece te afli pe un drum prioritar; 788 b) cedezi trecerea vehiculelor care vin din dreapta; c) cedezi trecerea vehiculelor care vin din fat:

La prima intersecie: a)ai priori tate de trecere; b) vei ceda trecerea vehiculelor care 789 circul din dreapta; c) vei ceda trecerea vehiculelor care circul din stanga.

Cum vei proceda in intersectie, daca circuli pe un drum prioritar? a) cedezi trecerea vehiculelor care vin din dreapta; 790 b) nu cedezi trecerea niciunui vehicul; c) cedezi trecerea tututor vehiculelor.

Care dintre vehicule va trece primul prin intersectie? a) tramvaiul 1; 791 b) tramvaiul 2; c) autoturismul.

Care comportament este corect, dac te afli la volanul autoturismului galben? a)circuland spre stanga, vei traversa 792 ultimul intersecia; b)vei permite trecerea tramvaiului; c) vei traversa primul intersecia.

Cum te compori corect, dac te afli la volanul autoturismului albastru? a) permiti trecerea tractorului; 793 b) permiti trecerea tramvaiului; c) virezi naintea tramvaiului.

Conduci autoturismul rou. Cum procedezi? a) acorzi prioritate; 794 b) negociezi prioritatea cu celalalt conducator; c) circuli naintea autoturismului verde.

Cum procedezi datii te afli la volanul autoturismului? a) acorzi prioritate autobuzului; 795 b) acorzi prioritate tramvaiului; c) acorzi prioritate ambelor vehicule, fiind din serviciul

In ce ordine vor trece autovehiculele prin intersecie? a) autoturismul, motocicleta, autobuzul; 796 b) motocicleta, autoturismul, autobuzul; c) motocicleta, autobuzul, autoturismul.

Care dintre cele trei vehicule va trece ultimul prin intersecie? 797 a) motocicleta; b) autoturismul; c) tramvaiul.

Care este ordinea de trecere a autovehiculelor care ajung simultan in intersecie? a) tramvaiul, autoturismul, 798 autocamionul; b) autocamionul, tramvaiul, autoturismul; c) autoturismul, autocamionul, tramvaiul.

Care este ordinea de trecere prin intersecia prezentata? a) motocicleta, autoturismul, autocamionul; 799 b) autocamionul, autoturismul, motocicleta; c) autoturismul, motocicleta, autocamionul.

Care dintre autovehiculele din imagine au prioritate de trecere? 800 a) autobuzul i motocicleta; b) autobuzul i autoturismul; c) motocicleta i autocisterna.

761 B 762 B 763 B 764 B 765 C 766 B 767 A 768 B 769 B 770 C 771 A 772 A 773 C 774 C 775 B 776 C 777 A 778 B 779 B 780 A 781 B

782 C 783 C 784 C 785 B 786 A 787 A 788 B 789 A 790 B 791 C 792 C 793 B 794 A 795 A 796 B 797 B 798 B 799 C 800 C