?· You’ve got to be kidding B. You can say that again C. ... has been the man’s role to be the…

Download ?· You’ve got to be kidding B. You can say that again C. ... has been the man’s role to be the…

Post on 13-Jul-2018

212 views

Category:

Documents

0 download

TRANSCRIPT

Trang 1/5 - M thi 208 S GD-T VNH PHC M : 208 KSCL THPT QUC GIA NM HC 2016 - 2017 MN: TING ANH 12 Thi gian lm bi: 60 pht (50 cu trc nghim) H, tn th sinh:..................................................................................... S bo danh: ............................. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions. Cu 1: A. carried B. organized C. impressed D. involved Cu 2: A. chemical B. character C. charming D. chemistry Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions. Cu 3: A. believe B. marriage C. response D. maintain Cu 4: A. hospital B. supportive C. wonderful D. mischievous Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions. Cu 5: I did not have enough lexical knowledge to ________ that article from Vietnamese into English. A. translate B. convert C. transmit D. change Cu 6: He wanted to know _______. A. where he could change some money B. where he can change some money C. where could he change some money D. where can he change some money Cu 7: Mary didnt remember what I ________ her the day before. A. have told B. told C. was telling D. had told Cu 8: He became interested in ________ when he started taking pictures for the local newspaper. A. photography B. photograph C. photographer D. photographic Cu 9: Body language ________ communication effectively. A. is known to enhance B. has known to enhance C. knew to have been enhanced D. was known to be enhanced Cu 10: Taking an exam ________ English always makes me nervous. A. on B. at C. in D. of Cu 11: Women also work to share the household financial _______ with their husbands. A. burden B. weight C. milestone D. load Cu 12: The boys who enjoy playing tricks and annoying people are ________. A. caring B. supportive C. mischievous D. obedient Cu 13: This is the first time I ________ such a famous person. A. have ever met B. ever met C. ever meet D. had ever met Cu 14: She was angry when she found that she was ________ last person to know the truth. A. B. the C. a D. an Cu 15: ________, it is certain that in the future something will be different. A. For the best or worst B. For better or worse C. For best or worst D. For the better or worse Cu 16: If it ________ fine tomorrow, we will go to the coast. A. is going to be B. will be C. is D. would be Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions. Cu 17: From these documents, the interviewer will have some insight into your social skills, work motivation, and keen for the job. A. documents B. into C. motivation D. keen Cu 18: Communication is the act of transferring information through neither verbal messages or non-verbal signals. A. through B. neither C. transferring D. Communication Tuyensinh247.com Trang 2/5 - M thi 208 Cu 19: The shocking news in newspapers are what people are talking about this morning. A. shocking B. are C. in D. what Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. Cu 20: She got up late and rushed to the bus stop. A. came into B. went leisurely C. dropped by D. went quickly Cu 21: It will take more or less a month to prepare for the wedding. A. approximately B. simply C. generally D. frankly Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. Cu 22: She was unhappy that she lost contact with a lot of her old friends when she went abroad to study. A. lost control of B. got in touch with C. made room for D. put in charge of Cu 23: Mr. Smiths new neighbors appear to be very friendly. A. inapplicable B. futile C. hostile D. amicable Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges. Cu 24: Tom: I thought your tennis game was a lot better today, Tony. Tony:____________! I thought it was terrible. A. Youve got to be kidding B. You can say that again C. No, I dont think so D. Thanks! Same to you Cu 25: What do you want me to cook for your dinner? - _________ A. Yeah, your meal is great. B. Its up to you. C. Let me go. D. Yes, give up. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions. Cu 26: His eel soup is better than any other soups I have ever eaten. A. Of all the soups I have ever eaten, his eel soup is the best. B. I have ever eaten many soups that are better than his eel soup. C. His eel soup is good but I have ever eaten many others better. D. His eel soup is the worst of all soups I have eaten. Cu 27: Many people think that Steve stole the money. A. It was not Steve who stole the money. B. The money is thought to be stolen by Steve. C. Many people think the money is stolen by Steve. D. Steve is thought to have stolen the money. Cu 28: I have not met her for three years. A. I did not meet her three years ago. B. During three years, I met her once. C. It is three years when I will meet her. D. The last time I met her was three years ago. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions. Cu 29: Anna jogs every morning. It is very good for her health. A. Anna jogs every morning that is very good for her health. B. Anna jogs every morning, which is very good for her health. C. Anna jogs every morning and then it is good for her health. D. Anna jogs every morning and is good for her health. Cu 30: Mary was very disappointed, but she tried to keep calm. A. Feeling disappoined, Mary tried to keep calm, but she failed. B. Mary was too disappointed to keep calm. C. Mary lost her temper because of her disappointment D. Disappointed as she was, Mary tried to keep calm Read the following passage extracted from Expert on Cambridge IELTS Reading 1 and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer for each of the questions from 31 to 38. Political and family values within society have impacted upon the modern family structure. Traditionally, it has been the mans role to be the breadwinner for the family- providing the funds to pay for food and shelter. However, due to the many new and unique responsibilities placed upon families, in numerous cases both men Tuyensinh247.com Trang 3/5 - M thi 208 and women- fathers and mothers- have had to enter the workforce. Generally, the reasons for both being involved in the workforce revolve around the need to add to the familys current financial base. To a lesser extent, the need to interact with adults in a stimulating work environment is another popular reason. Whatever their reasons, for many families, the decision for father and mother to go out of home and join the labour force has led to a number of side effects within the home which, in turn, impact upon their performance as employees. Many researchers agree that attitudes towards work are carried over into family life. This spillover can be positive or negative. Positive spillover refers to the spread of satisfaction and positive stimulation at work resulting in high levels of energy and satisfaction at home. If the amount of research is to be taken as an indication, it would seem that positive spillover is not a dominant occurrence in the workplace with most research focusing on the effects of negative spillover. Often pointing out the incompatible nature of work and family life, the research focuses on problems and conflict at work which has the effect of draining and preoccupying the individual, making it difficult for him or her to participate fully in family life. Social scientists have devised a number of theories in an attempt to explain the work-family dynamic. Compensation theory is one which has been widely used. It assumes that the relationship between work and family is negative by pointing out that high involvement in one sphere- invariably the work sphere- leads to low involvement in the other. As an individual advances within a career, demands typically fluctuate from moderate to more demanding and if the advancing worker has younger children, this shift in work responsibilities will usually manifest itself in the form of less time spent with the family. Researchers subscribing to this theory point out that the drain on family time is significantly related to work-family conflict with an escalation in conflict, as the number of families increase. (Adapted from Expert on Cambridge IELTS Reading 1, Hai Jim) Cu 31: What is the main focus of this passage? A. Roles of husbands in a family B. Relationships between family and job satisfaction C. Positive attitude to work D. Relationships between work itself and job satisfaction Cu 32: The main reason fathers and mothers join the workforce is ____________. A. they want to escape the boring environment of home B. they need the mature interaction that goes on between adults C. they want to be able to retire comfortably D. they need extra money Cu 33: The word draining is closest in meaning to ____________. A. waste B. empty C. make somebody weaker D. make somebody stronger Cu 34: The word "it" in the third paragraph refers to __________. A. family life B. work C. spillover D. Compensation theory Cu 35: The following are the reasons why the fathers and mothers both go to work EXCEPT ________. A. the need to work to earn money B. the need to interact with adults in a stimulating work C. the need to show the ability of working D. the need to add to the familys current financial base Cu 36: The following are true EXCEPT ___________. A. On the past, man earned money to provide the funds to pay for food and shelter for his family B. The modern family structure has been affected by political and family values C. The spread of satisfaction and positive stimulation at work result in high levels of energy and satisfaction at home D. the advancing worker who has younger children spends more time with the family Cu 37: The word breadwinner is closest in meaning to ____________. A. earner B. bread maker C. winner D. bread Cu 38: According to the passage, positive spillover ______________. A. is only a positive attitude toward work B. is the conflict at work C. refers to the spread of satisfaction at work resulting in high levels of satisfaction at home D. assumes that the relationship between work and family is negative Read the following passage extracted from Mastermind of English and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer for each of the questions from 39 to 45. When we moved to our new house near the sea, I was eight years old. Even before that I had spent every summer messing about on boats. My dad had taught me to sail before I learnt to ride a bike so I knew how I Tuyensinh247.com Trang 4/5 - M thi 208 wanted to spend my time at the new house- I was going to get my own boat and sail it everyday. The house was only a few metres from the waters edge, and in rough weather the waves would come crashing into the front garden. I used to sit with my nose pressed to the glass, fascinated by the power of the ocean. I grew up watching the skies to see if it was going to rain; would I be going sailing that afternoon or not? Of course I sometimes wished I could live in the town like my friends. I used to get irritated with my parents, who had taken early retirement because they seemed incapable of getting anywhere on time. Dad drove me the eight miles to school everyday, but I was often late because he had been walking on the cliffs earlier in the morning and had lost track of time. When I was taking my university entrance exams, I used to stay over at a friends in town, just in case. All in all, I was lucky to grow up by the sea and I still love to sail. Cu 39: At the age of eight, the writers house was ___________. A. in the town B. by the sea C. on boat D. under the mountain Cu 40: The word rough is closest in meaning to ____________. A. careful B. forceful C. easy D. mild Cu 41: The writers father retired early because ___________. A. he walked on the cliffs every morning B. he lost rack of time C. he had to drive his kid to school everyday D. he was unable to get anywhere on time Cu 42: The following are true EXCEPT ___________. A. the waves came crashing into the writers front garden in bad weather B. the write moved to a new house when he was 8 C. the writer didnt know how to sail D. the distance from the writers house to school was 8 miles Cu 43: Growing up by the sea, the writer felt___________. A. unlucky B. irritated C. excited D. lucky Cu 44: The writer learnt to sail _____________. A. before learning to ride a bike B. when his family moved to a new house C. before going to school D. When he/ she was eight Cu 45: When taking the university entrance exams, ___________. A. the writers family moved to a new house by the sea B. the writer had to live in a friends house C. the weather was terrible D. the writers father drove him/ her to university Read the following passage extracted from Mastermind of English and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word for each of the blanks from 46 to 50. The home was an important aspect of ancient Greek civilization and the term oikos not only meant house or home, but also a mans domain. (46)_______, home ownership brought with it considerable responsibility, including protection of the homes inhabitants. A typical Athenian (47)_______ in the 5th and 6th centuries BC consisted of a couple, any children might have, plus several slaves. The men were often (48)_______ for work or at war and, as a result, security was a constant worry. A typical dwelling had high walls and a strong gate, and was constructed of mud bricks around a central courtyard, (49)_______ might have been used for cooking, relaxing or socializing with friends and family members. The courtyard also (50)_______ women the chance to enjoy the open air in the privacy of their own home, as they did not normally go out much. Adapted from Mastermind of English Cu 46: A. Where B. Because C. Although D. However Cu 47: A. homework B. household C. housework D. household chores Cu 48: A. on B. off C. away D. in Cu 49: A. that B. who C. which D. what Cu 50: A. gave B. made C. got D. took ----------------------------------------------- ----------- HT ---------- Th sinh khng c s dng ti liu. Cn b coi thi khng gii thch g thm. Tuyensinh247.com Trang 5/5 - M thi 208 P N 1 C 26 A 2 C 27 D 3 B 28 D 4 B 29 B 5 A 30 D 6 A 31 B 7 D 32 D 8 A 33 C 9 A 34 D 10 C 35 C 11 A 36 D 12 C 37 A 13 A 38 C 14 B 39 B 15 B 40 B 16 C 41 D 17 D 42 C 18 B 43 D 19 B 44 A 20 D 45 B 21 A 46 D 22 B 47 B 23 C 48 C 24 A 49 C 25 B 50 A Tuyensinh247.com

Recommended

View more >